242_grr_bgmc_1.jpg

Bethnal Green Mission Church

Gatti Routh Rhodes were appointed by Bethnal Green Mission Church in 2014, in partnership with Thornsett Group. Our brief was to design a new church and community centre, funded by residential units in a key conservation area - the site is diagonally opposite John Soane's St John on Bethnal Green. 

The concrete and CLT scheme comprises a double height church to the ground and first floors, community facilities in a well-lit basement, charity and co-working spaces on the first floor and key worker and private residential accommodation above. The building opened in October 2018.

Awards:

RIBA London Award 2019 (Winner)
Evening Standard Best Regeneration Project (Winner)
RIBA MacEwen Awards 2019 (Commended)
Housing Design Awards 2019 (Shortlisted)
Concrete Society Awards 2019 (Shortlisted)

All photos by Jack Hobhouse.

242_grr_bgmc_2.jpg
242_grr_bgmc_3.jpg
242_grr_bgmc_4.jpg
242_grr_bgmc_5.jpg
242_grr_bgmc_6.jpg
242_grr_bgmc_7.jpg
242_grr_bgmc_8.jpg
242_grr_bgmc_9.jpg
242_grr_bgmc_10.jpg
242_grr_bgmc_11.jpg
242_grr_bgmc_12.jpg
Ground floor plan

Ground floor plan

1st floor plan

1st floor plan

Basement floor plan

Basement floor plan

Typical residential floor plan

Typical residential floor plan

Section

Section

grr_242_bgmc_11_no-top-floor.png
grr_242_bgmc_06.JPG